Voko Lent

In De Kleine Wiel bevindt zich een voedselkoöperatie voor gezamenlijke inkoop van biologische producten. Bewoners van Iewan, Eikpunt en andere buurtbewoners kunnen deelnemen aan de Voko Lent. Gezamenlijk inkopen doen is duurzamer doordat er geen talloze individuele ritjes naar de supermarkt nodig zijn, en je bespaart verpakkingsmateriaal. Doordat de Voko geen winstoogmerk heeft zijn duurzame en biologische producten zo ook voor de kleinere beurs betaalbaar.

Openingstijden

  • Woensdag: 15:30 – 17:30 uur
  • Zondag: 15:30 – 17:30 uur

Assortiment

Om verspilling te voorkomen kopen we houdbare producten in, en stellen we het assortiment af op de behoeftes van de koöperatieleden. We hebben op het moment een assortiment met basisproducten zoals kruiden, zout, bouillon, afwasmiddel, toiletpapier, schoonmaakartikelen, zeep en wasmiddel, pasta, tomatensaus, gepelde tomaten, rijst, bulgur, koffie, thee, muesli, havermout, meel, crackers, rijstwafels, havermelk, amandelmelk, en soyamelk. Daarnaast is er ook veel lekkers zoals verschillende soorten noten, chocola, vijgen, dadels, koekjes, chips, pindakaas, jam, hazelnootpasta, diverse spreads, en wijn. Je zal er ook af en toe nieuwe producten vinden.

Is er iets wat je mist in de Voko? Laat het ons weten! We overleggen dan of het passend is om het in het assortiment op te nemen, en anders is er altijd de mogelijkheid om een privébestelling te doen.

Inschrijfformulier

Bij inschrijving betaalt ieder koöperatielid 25€ inleggeld, en alle leden betalen maandelijks 2€ lidmaatschapsgeld. Inschrijven kan door dit inschrijfformulier ingevuld te versturen naar sytskeriphagen@xs4all.nl. Het inschrijf- en lidmaatschapsgeld kunnen worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL85 ASNB 0709 1052 31 tnv Irik/Jaspers.

Zitten

De Voko draait volledig op vrijwilligers, daarom vragen we iedereen om enkele keren per jaar te ‘zitten’, oftewel de voko te bemannen tijdens openingstijden. Het is niet ingewikkeld en erg gezellig om te zitten en zo je koöperatiegenoten te leren kennen. Je kunt je inschrijven om te zitten op het bord in de Voko, of Marjanne vragen of ze een plekje voor je wil inroosteren: marjanne.marinissen@gmail.com

Broodgroep Rondom de Eik

De wijkbewoners van Rondom de Eik bestellen samen brood bij Bakker Arend. Wil je deelnemen aan deze broodgroep? Kijk dan hier voor meer informatie.