Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Reconnective Dance: New Moon

24 januari | 19:00 - 22:00

Laten we met de nieuwe maan samenkomen en een intentie maken voor de komende maand, voor een nieuw project, idee, plan, gedachte, relatie, baan, enz. Dit is de dag om verandering in ons leven uit te nodigen en open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Reconnective Dance is een actieve dansmeditatie die ontwikkeld is door Arie Schockaert. Het combineert beweging, ademwerk en lichaambewustzijnsoefeningen met vrije expressieve dans en een eclectische mix van akoestische en elektronische muziek. De oefeningen die Reconnective Dance integreert, komen uit zowel oude tradities zoals Yoga en Taoïsme (Tai Chi / Qigong) en nieuwe zoals bio-energetica en biodynamisch ademwerk. Door het beoefenen van deze vorm van dans in lijn met de taoïstische en yogische principes, wordt energie gegenereerd in het lichaam en wordt het evenwicht hersteld.

Tijdens een opening workshop zullen we onze mind, lichaam en beweging activeren en afstemmen om op te warmen en energie te genereren. We brengen de verschillende bewegingen van energie in evenwicht en cultiveren positieve emoties. We laten een innerlijke energiebeweging toe om langzame, ritmische en sierlijke dansbewegingen met het lichaam te maken. Hoe meer we kunnen dansen van binnenuit en in harmonie met de energieën die in en buiten ons stromen, hoe meer we ons geïnspireerd voelen om nieuwe expressieve bewegingen te maken.

Na een opening workshop is er een vrije dansgedeelte, waar we de verschillende oefeningen die we hebben ervaren in ons eigen tempo en op onze eigen manier, kunnen integreren en verkennen tijdens het dansen. Die dans wordt begeleid door de muziek van Arie. Door dans bereiken we een staat van dynamisch evenwicht. We voelen ons verbonden met onszelf en met het geheel. vanuit deze staat van verbinding kunnen we onze intentie maken voor de komende maand. kaarsen worden aangestoken, intenties gemaakt en een nieuwe start kan worden opgeroepen.

Het is belangrijk om op tijd op het evenement te zijn, zodat we de openings- en closing circle samen kunnen ervaren, zodat we de groep niet midden in hun proces storen!

Er zal water en thee zijn die je tijdens het evenement kunt drinken) Voor mensen die van ver komen is er mogelijkheid om te overnachten bij Woongemeenschap Eikpunt

Kosten:
10 euro

Meld je aan via facebook, mail of telefoon/whatsapp voor het evenement omdat de capaciteit van de Kleine Wiel beperkt is!
Mail: schockaertarie@gmail.com
Tel: 06-87628960

Programma:

– Inloop: 19:00 – 19:15
– Opening workshop: 19:15 tot 20:00
– Vrije dansgedeelte: 20:00 tot 21:30
– Intentie maken, eind ontspanning en sharing: 21:30 tot 22:00

Gegevens

Datum:
24 januari
Tijd:
19:00 - 22:00

Organisator

Arie Schockaert
Telefoon:
06-87628960
E-mail:
schockaertarie@gmail.com
Website:
http://www.arieschockaert.com