Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert: Philip Steenbergen – Prelude albumrelease

21 december 2019 | 20:00 - 23:00

€10

Philip Xander – alias van Philip Steenbergen – presenteert zijn eerste album: Prelude. Een verzameling instrumentale composities beïnvloed door de vele verschillende soorten folk en wereldmuziek die hij in de loop der jaren is tegengekomen. Bescheiden in hun kern, ontstaan met niets dan een akoestische gitaar in gedachten, maar vaak uitgegroeid tot ambitieuze composities voor kleine ensembles. Hedendaags, virtuoos en eclectisch, met psychedelische randjes.

Philip Xander wordt bij dit concert ondersteund door Anne Bakker op viool en viola, Erwin Tuijl op toetsen en Rhodes, en Cristian Deenen op contrabas en electrische bas. Set 1 is een reis door materiaal van het album Prelude; met solo-gitaarstukken, mysterieuze soundscapes en uitgebreide bandarrangementen worden de sfeer en het verhaal van het album live gerecreëerd. Set 2 richt zich op Philip Xander’s werk als singer-songwriter; zijn eigen songs, met invloeden uit blues, psychedelica en progressieve rock, worden aangevuld door interpretaties van traditionele folkliederen en een enkele cover.

Philip Xander is een multi-instrumentalist, componist en singer-songwriter uit Nijmegen. Zijn stijl heeft diepe wortelen in wereldwijde folktradities, maar gefiltered door een hedendaagse en eclectische lens. De akoestische gitaar is zonder twijfel Philip Xander’s hoofdinstrument. Hij beweegt zich moeiteloos van complexe fingerstyle-composities en bluegrass-geïnspireerde plectrumtechniek naar psychedelische ballades en bluesy songs met stevige backbeat. Hij luistert net zo graag naar het pure, natuurlijke geluid van de gitaar als naar een flink vervorming ervan met effectenpedalen, en speelt net zo graag een romantische Ierse folktune als een ruige, vuige rocksong over sex en drugs.

Dit weekend staat in het teken van de release van Prelude, Philip Xander’s langverwachte debuutalbum. Dit ‘art folk concept album’ bestaat uit 12 instrumentale composities, geïnspireerd door wereldwijde stijlen traditionele folkmuziek, samengeweven met modern psychedelische invloeden en soundscapes. Philip Xander’s virtuoze akoestische gitaarspel vormt de basis van weelderige arrangementen met een gevarieerd folkinstrumentarium, oa. bestaande uit mandoline, viool, Keltische harp, harmonium, tabla, Arabische percussie en contrabas, aangevuld met de hedendaagse Rhodes piano, synthesizers, drums en digitaal sound design.

Het verhaal achter dit conceptalbum komt voort uit twee van Philip Xander’s andere grote liefdes: filosofie en fictie. Met alleen het artwork, de titels van de stukken en de muziek zelf om op te navigeren wordt de luisteraar uitgenodigd op een cryptische reis door tijd en ruimte, om klassieke thema’s als menselijkheid en goddelijkheid, maatschappij en individu, en natuur en cultuur te beschouwen – om het album uiteindelijk voor zichzelf te kunnen duiden.

Kies je ticket:

Concertticket: € 10.00

Ticket + cd: € 20.00

Gegevens

Datum:
21 december 2019
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/2437862136503590/

Organisator

Philip Steenbergen
E-mail:
pxmsteenbergen@gmail.com ;
Website:
http://www.philipsteenbergen.nl